maanantai 5. syyskuuta 2022

Tervehdys blogin lukijoille

En ole juurikaan itsestäni, blogistani tai kirjoittamisestani tässä blogissa kommentoinut. Ajattelin nyt kuitenkin kirjoittaa lyhyesti blogin tilanteesta koronavuosien jälkimainingeissa.

 Blogi on koronavuosien jälkeen pyrkimässä palaamaan tavanomaiseen kirjoitus- ja julkiaisuaikatauluun, eli julkaisuja tulee useimpina kuukausina noin kerran kuussa keskiviikkona 15. päivän tietämillä.

Korona vei ajatukset jonnekin ihan muualle kuin blogin kirjoittamiseen, eikä ideoitakaan oikein noussut. Ideat olivat vähän rajattuja ennen koronaakin, minkä ehkä osoittaa pitkä Lähi-Idän historia sarja ennen koronaa (ja muutama ajastettu kirjoitus ihan sen alussa)  sekä terrori-sarja jo ennen koronaa. Aiempia kirjoituksia tutkiessani huomasin mm. jättäneeni päivänvarjo-sateenvarjo aiheen jatkotyöstämisen kesken. 

Blogi on toki koronnnkin aikana ilmestynyt, mutta äärimmäisen satunnaisesti. Se jatkaa eloaan jatkossakin tällaisena harrasteblogina, eli aiheet vaihtelevat oman kiinnostuksen mukaan, mikä toisinaan voin vähän jumittua tiettyyn aihepiiriin. Paluu onkin tapahtunut Pohjoisen keskiajan kautta ja keskiaika aiheisia kirjoituksia saattaaa tulla lähiaikoina vielä lisääkin, vaikka kirjoitusten aiheissa on tulossa huomattaasti lisää variaatiota tänä syksynä.

Syksyn aiheina tiedossa on ainakin keskustelua Barokin (eli 1600-luvun) muodista, esihistoriallista (rautakauden) muotia  sekä lisää ehkäisyn historiaa. Joulukuun perinteinen jouluaiheinen artikkeli on vielä hakusessa, mutta jollei siihen löydy aihetta, voi käydä niin, että kirjoitan sinne jonkun muun aiheisen lyhyemmän kirjoituksen. 

Keväällä 2023 on tulossa ainakin kirjoitus Suomen keskiajan kaupungeista. Lisäksi pohdinnassa on jatko barokkimuodille, uima-asujen varhaishistoria (1800-luvulla), luonnonkuidut ja keskiajan muoti. Ja kun nyt puutteen huomasin, ehkä varjot (siis sekä sateen- että päivänvarjot tulevat saamaan jatkoa).

Saatan myös kirjoittaa uusia versioita aivan varhaisimmista artikkeleistani. Korseteista kirjoittelinkin jo viime tammikuussa. Kirjoittamiseni on kehittynyt aika paljon vuosien kuluessa ja minulla on joistakin aiheista aika erilainen näkökulma kuin reilut kymmenen vuotta sitten. Niistä voi muutenkin olla uutta sanottavaa. En aio poistaa alkuperäisiä kirjoituksia, jotka saavat jäädä muistoiksi blogin historiasta.

Muitakin ideoita leijuu parhaillaan ilmassa, joten blogin tulevaisuus vaikuttaa lupaavalta. Toivottavasti jotakuta kiinnostaa edelleen lukea näitä historianharrastajan juttuja.

Terveisiä kaikille blogin lukijoille ja jos joku on jaksanut roikkua mukana koronavuosienkin yli, kiitos, että jaksatte näitä lukea.

Ei kommentteja: