
Juhlat tunnetaan nimellä tsukumi tai otsukumi. Perinteen juuret ovat esihistoriallisella Jomon-kaudella ja se on tullut niin suosituksi, että juhlat jatkuvat yleensä useita päiviä ensimmäisen juhlapäivän, täysikuun katselun (perinteisen kuukalenterin 8. kuun 15. päivä) jälkeen.
Kullakin hetkellä parhaimmillaan olevia herkkuja tarjotaan kuulle - ensiksi makeita mukuloita ja myöhemmin kastanjoita tai papuja. Näin ollen juhlia kutsutaankin toisinaan nimillä imomeigetsu (perunannostokuu) ja mamemeigetsu (papusatokuu) tai Kurimeigetsu (kastanjasatokuu). Sana imo viittaa sekä bataatteihin (paikallinen lajike, satsuma-imo), jamsseihin (yama-imo), taaroihin (sato-imo) että tavallisiin perunoihin (jaga-imo).
Juhlaan liittyvät myös omat nuudeliherkut soba (tattari-) ja udon (vehnänuudeli), jonka päällä tarjotaan merilevää ja raakaa munaa ja päälle laitetaan lientä. Ne tunnetaan nimellä tsukimi soba ja tsukimi udon. Tsukimi burgereiden välissä on myös paistettua munaa. Keltuainen näyttää hieman taivaalla kuulottavalta kuulta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti